četrtek, 4. april 2013

Sneg ... in še več snega

Zima se noče posloviti in že če pogledam na koledar, bi moral kolesariti po Rašici v kratkih hlačah. Globalne spremembe očitno vplivajo tudi na vreme pri nas in očitno bodo spreminjale tudi kolesarske navade. In letos bi debeluharji - fatbikes - zares prišli prav.
In to očitno spoznavajo tudi veliki igralci v kolesarski industriji, kajti v zadnjih dneh (pa recimo, da ni prvoaprilska šala) so se pojavile informacije o vstopu dveh pomembnih podjetih na igrišče debeluščkov.

Specialized in njihovega najbolj znanega ambasadorja, legendarnega Neda Overenda so opazili na dirki Steamboat Coureur 2013, kjer mu je družbo delal Specialized prototip fatbajka.

Specialized Fatbike.

Aluminijast okvir.

2 x 10 prestav je edina logična izbira.

Ned Overend je dirki seveda zmagal, drugače sploh ne zna ...

Par lastnosti novega debeluha:
- okvir iz oblikovanih Alu cevi, zagotovo je lahek.
- Surly obutev (Big Fat Larry na obročih Clown shoes
- simetrično pletenje
- White Bros Snowpack vilica
- E13 offset double gonilka
- X0 2x10 twist shift

Teža naj bi bila na nivoju dirkalne konkurence (Salsa Beargrease), cena pa v rangu 3000 dolarjev.

Tudi Trek naj bi se resno pripravljal na vstop v svet debeluhov, vendar so ubrali drugačen pristop in kupili (ali pa se pripravljajo na nakup) podjetje, ki že ponuja fetbajke. Njihov okvir naj bi bil karbonski, kaj več podatkov pa ni znanih.

Torej se v prihodnjem letu že lahko nadejamo večje ponudbe in padca cen, sneg bo zagotovo (verjetno bo še ostal od letos) in lahko bomo kolesarili celo leto.

Trekov koncept, pravi karbonc bo zagotovo drugačen ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar