petek, 22. februar 2013

... še vedno sneg!

Zima vztraja, spet sneži, - morda pa je to posledica podnebnih sprememb in se bo treba navaditi ;)
Očitno proizvajalci koles vidijo par let naprej in so povečali ponudbo fatbikov in opreme.

Slišati je govorice o vstopu Treka, Gianta v to kategorijo. Že v aprilu bomo na dogodku See Otter videli novosti za naslednje leto - morda tudi kaj na to temo. Očitno bo pri nas takrat še sneg, zato bo še toliko bolj aktualno.

Tale model že nekaj časa buri duhove, rečejo mu 29+, piše se Surly, ime mu je Krampus. 29er s 3-colskimi gumami. Traktor v vseh pogledih. 50 mm obroči in 29 x 3.00 gume. Prihaja kmalu v trgovine (ampak ne blizu nas), cena bo okoli 2k EUR (debele gume so drage). Prvi testerji so navdušeni, ne dvomim, da bi bil tudi sam. Resen kandidat, ki združuje klasičnega 29erja, fat bike ter traktor. Bela barva bi mu pasala ;)

Surly Krampus

Naposled je v igro stopil predstavnik največjih - SRAM; predstavili so gonilki, namenjeni posebej debelogumežem. Le-ti trpijo zaradi drgnjenja verige ob (pre)debelo gumo v nizkih prestavah. 100m gonilna os je obvezna, oblika "chainstay" cevi mora biti prilagojena 4 colam (ali več), ki jih zasede guma.
Gonilka je na voljo v družinah X5 (169USD) in X9 (315USD). Več tukaj.



SRAM gonilka za Fatbike


Surly, starosta na sceni teh koles, že dolgo ponuja več modelov gonilk za debele gume: MWOD (Mr. Whirly Offset Double) za ekstremne debeline, kjer sta zobnika pomaknjena za cca 7mm ven. 
O.D. Cranks z dvema zobnikoma in Mr. Whirly kot tripla.

O.D. Cranks
MWOD


No, da Trek resno misli, dokazuje tudi tale model s priročnim mestom za sekirico. Idealen za predbožični čas ;)

Trek prototip




Ni komentarjev:

Objavite komentar